Kontakt

Fiksni telefon:
+386 (0)590 21 700

Mobilni telefon:
+386 (0)41 380 805

E-pošta:
info@amproj.si

Naslov:
AMPROJ d.o.o. (CENTER EKO365)
Runkova ul. 2
1000 Ljubljana
Slovenija

Urnik odprtja trgovine:
od ponedeljka do četrtka od 9:00 do 19:00,
sobote, nedelje in prazniki zaprto.
Podatke o delovnem času trgovine lahko preverite tudi na spletni strani: odpiralnicasi.com

Recepti naših strank


Bananino – orehova palačinka


Dober dan,  

Sušilec Excalibur sem dobila za darilo. Ker sem z njim zelo zadovoljna, sem se odločila, da z vami delim zelo enostaven in okusen recept.
Vse kar potrebujete, je nekaj prezrelih banan in oreščke.
V mešalcu sem na majhne koščke zmlela pest mandljev, pest nesoljenih arašidov in pest lešnikov. Nato sem jim dodala 4 prezrele banane in vse skupaj zmešala v kašo. To zmes sem nato enakomerno porazdelila (višina okoli 0,5 cm) na nelepljiv sušilni vložek. Palačinko sem pri 55°C sušila približno 11 ur, rezultat pa je bil odličen. Posladkala se je cela družina.
V sušilcu Excalibur sušim tudi jabolka iz domačega vrta.
Sušilca ne morem prehvalit!

Ružena Č.  Ostrožska Nova Ves

Voziček
Vaš voziček je prazen

O sušenju / dehidraciji živil


Sušenje hrane je človek odkril že v pradavnini, ko je iskal načine, kako ohraniti živila dlje časa užitna. Sodobne metode shranjevanja živil s pomočjo hlajenja, zamrzovanja, konzerviranja ali pasterizacije, so ta starodavni način obdelave živil skoraj potisnile iz naše zavesti. Kljub vsej današnji tehnologiji pa je sušenje / dehidracija še vedno med najbolj varnimi in varčnimi načini konzerviranja živil, hkrati pa odlično ohrani njihovo hranilno vrednost in okus.